Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A jobb alvás holisztikus megközelítése
  2023-11-11 21:56:16, szombat
 
  Napjainkban nagyon sokan küzdenek alvási problémákkal. Ennek millió oka lehet, de mindenképpen orvosolnunk kell. Holisztikusan is megközelíthetjük ezt a problémát, de így is kell, hiszen minden mindennel összefügg. Ugyanis a holisztika egy olyan elmélet, amely szerint minden összefügg mindennel, azaz a testünk, az agyunk és a lelkünk is kapcsolatban áll egymással, és nem létezhetnek egymástól függetlenül.

A holisztikus gyógyítás pedig azt takarja, hogy nem egy szervet vagy betegséget kell gyógyítani, hanem voltaképpen az egész embert figyelembe veszi. Nem elegendő csak a betegségeket gyógyítani, központi figyelmet szentel az ember mentális állapotának, és figyelembe veszi a szociális kapcsolatait. Hiszen ha valaki az állandó magány vagy a szorongás miatt betegszik meg, akkor ez utóbbira létezik gyógyszer, létezik megoldás, de az alapprobléma nem lett megoldva.

Ilyen az alvás is. Hiába szedünk altatót, ezzel még az alapprobléma nem rendeződik, így előbb-utóbb nemcsak egy, hanem több betegségünk is lehet.

A holisztikus orvoslás abban tér el például a természetgyógyász általi gyógyítástól, hogy míg a természetgyógyász természetes gyógymódokat használ, hogy lehetővé tegye a test gyógyulását, addig egy holisztikus szakember a hagyományos orvoslást más gyógyászati és ellátási rendszerekkel együtt használja a holisztikus egészség elérése érdekében.

Tehát ha nem alszunk jól, akkor nem elegendő csak valamit szedni, inni, hogy megoldódjon a probléma, más eszközöket is be lehet vetni annak érdekében, hogy javuljon az alvásunk mennyisége és minősége.

Nagyon lényeges, hogy a hálószobánk tiszta és rendezett legyen, mert a testünk csakis ilyen környezetben tud pihenni és maximálisan kikapcsolni. A körülöttünk lévő káosz káoszt okoz az alvási ritmusunkban is.

Az alvási rutin kialakítása is fontos, hiszen ezzel is jelezzük a testünknek, hogy itt az ideje a lefekvésnek.

A meditáció csökkenti a szorongást és a stressz szintjét, ami pedig segíti az elmét a pihenésben. A meditációt segíti elő az esti zenehallgatás is, például aludhatunk a természet hangjaira.

Az aromaterápiát is kipróbálhatjuk a jobb alvás érdekében. Csepegtessünk néhány csepp levendula-illóolajat a fürdővizünkbe, hogy éjszakánként pihentetőbb legyen az alvásunk.

A sólámpa segíthet megőrizni a test természetes cirkadián ritmusát, ezen kívül olyan ionokat bocsájt ki a környezetbe, amelyek a pihentető alvási légkört ösztönzik.

Lefekvés előtt ihatunk nyugtató hatású gyógyteákat, például kamillateát, illetve fogyasszunk magnéziumot, amellyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ami az elmét és a testet is megnyugtatja.

A gyógynövények is segíthetnek a jobb alvási minták kialakításában, például a levendula nyugtató hatása is hozzájárulhat a jobb alváshoz. Tanulmányok szerint a levendula ellazítja az idegeket, csökkenti a szorongás szintjét és stabilizálja a hangulati rendellenességeket. A csökkent stressz, szorongás és a pozitív hangulat elősegíti a nappali ébrenlétet és a tartósabb éjszakai alvást.

A kamilla is nyugtató hatásairól ismert. Csökkenti a szorongást, megnyugtatja az idegeket, és enyhíti az álmatlanságot is.

A komlóvirág metilbutenolt tartalmaz. Ez egy olyan vegyi anyag, amely fokozza az alvást. A komlót az álmatlanság hatékony terápiás gyógynövényeként tartják számon. Fogyaszthatjuk teaként, de a komlóval tömött párna is segíthet a jobb alvási minta kialakításában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megközelíthetjük, gyógynövényeként, bebizonyosodott, paraszimpatikus, fogyaszthatjuk, kialakításában, kipróbálhatjuk, aromaterápiát, metilbutenolt, csepegtessünk, álmatlanságot, fürdővizünkbe, holisztikusan, idegrendszert, hozzájárulhat, rendszerekkel, zenehallgatás, gyógynövények, ritmusunkban, kapcsolatban, éjszakánként, megnyugtatja, környezetben, stabilizálja, betegségeket, kapcsolatait, mindenképpen, gyógyítástól, problémákkal, alapprobléma, gyógymódokat, voltaképpen, álmatlanság, gyógyászati, kikapcsolni, betegségünk, olyan elmélet, holisztikus gyógyítás, szervet vagy, egész embert, betegségeket gyógyítani, ember mentális, szociális kapcsolatait, állandó magány, szorongás miatt, holisztikus orvoslás, természetgyógyász általi, természetgyógyász természetes, test gyógyulását, holisztikus szakember, hagyományos orvoslást, holisztikus egészség,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gonosz démon-álarc  Egy lelki imádság  Egy bizonyos határt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy maradéktalanul uralt világ  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Reménység és erő Krisztustól e...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Sose bánj semmit  Szép álmokat!  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Hogy lehet megtartani  Egy maradéktalanul uralt világ  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png telefon  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Erdőn  Az engedelmesség miért nem vál...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alázat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete István - Akác  Fekete István - Akác  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bounty krémes  Png virág  Tavaszi kép  Png csokor  Fehér virág  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Png lepke  Egy hatékony szolga  A másik dolog,  Png csokor  Png lepke  Idő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
olyan elmélet, holisztikus gyógyítás, szervet vagy, egész embert, betegségeket gyógyítani, ember mentális, szociális kapcsolatait, állandó magány, szorongás miatt, holisztikus orvoslás, természetgyógyász általi, természetgyógyász természetes, test gyógyulását, holisztikus szakember, hagyományos orvoslást, holisztikus egészség, alvásunk mennyisége, hálószobánk tiszta, testünk csakis, körülöttünk lévő, alvási ritmusunkban, alvási rutin, meditáció csökkenti, stressz szintjét, meditációt segíti, esti zenehallgatás, természet hangjaira, jobb alvás, sólámpa segíthet, test természetes, pihentető alvási, paraszimpatikus idegrendszert, jobb alvási, levendula nyugtató, jobb alváshoz, levendula ellazítja, szorongás szintjét, csökkent stressz, pozitív hangulat, nappali ébrenlétet, tartósabb éjszakai, komlóvirág metilbutenolt, olyan vegyi, álmatlanság hatékony, komlóval tömött, megközelíthetjük, gyógynövényeként, bebizonyosodott, paraszimpatikus, fogyaszthatjuk, kialakításában, kipróbálhatjuk, aromaterápiát, metilbutenolt, csepegtessünk, álmatlanságot, fürdővizünkbe, holisztikusan, idegrendszert, hozzájárulhat, rendszerekkel, zenehallgatás, gyógynövények, ritmusunkban, kapcsolatban, éjszakánként, megnyugtatja, környezetben, stabilizálja, betegségeket, kapcsolatait, mindenképpen, gyógyítástól, problémákkal, alapprobléma, gyógymódokat, voltaképpen, álmatlanság, gyógyászati, kikapcsolni, betegségünk, lefekvésnek, kialakítása, holisztikus, körülöttünk, maximálisan, természetes, hagyományos, gyógyulását, megoldódjon, hálószobánk, napjainkban, állapotának, gyógyteákat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.